author footer link can be edited or disabled only in full version

2011–2012 m.m.

Paminėjome KNYGNEŠIO dieną

Jau tapo tradicija mūsų mokykloje kasmet minėti Knygnešio dieną ir jos metu prisiminti rašytojus klasikus. Šiemet netradicinę pamoką skyrėme Knygnešiui ir poeto Bernardo Brazdžionio 105-osioms gimimo metinėms.

 

Pirmiausia prisiminėme knygnešius, jų drąsą ir pasiaukojimą dėl gimtosios kalbos, dėl lietuviško rašto išsaugojimo. Šiandien stengiamės branginti knygą, pagarbiai elgtis su ja. Prisiminėme Knygų mugę, vykusią vasario mėn. ir sulaukusią rekordinio lankytojų skaičiaus, Metų knygos

2011 m. rinkimus ir išrinktas geriausias knygas. Šiuo Knygnešio dienos minėjimu pradėjome akciją „Draugauk su knyga 2012“, kuri vyks nuo kovo 16 d. iki kovo 30 d. Šventės proga bibliotekininkė apdovanojo aktyviausias skaitytojas : Laurą Charbakaitę, Dovilę Kuzmickaitę ir Ignę Kukankaitę.

Antroje dalyje apžvelgėme poeto B.Brazdžionio gyvenimą, asmenybę, pažiūras, kūrybos temas. Klausėmės poeto eilėraščių, giesmių ir dainų jo tekstais, atliekamų mokytojų, mokinių ir aktorės Rasos. Iš video įrašų sklido paties poeto balsas apie žmogų, gyvenantį Didžiojo Kūrėjo sutvertame pasaulyje.

Renginio nuotraukos fotogalerijoje

Mokytoja Janina Grigutienė