author footer link can be edited or disabled only in full version

2010–2011 m.m.

BMT1 rajoninio tinkliuko mokyklų susitikimas Skriaudžių pagrindinėje mokykloje

Tęsdami BMT1 (besimokančių mokyklų tinklas) veiklą rajone, lapkričio 25 dieną Balbieriškio, Pakuonio, Klebiškio ir Naujosios Ūtos pagrindinių mokyklų komandos, vadovaujamos mokyklų direktorių, rinkosi Skriaudžių pagrindinėje mokykloje.

Problema labai panaši į grybą: dažniausiai ji apima žymiai daugiau negu galima pamatyti, o ta dalis, kuri parodo tikrąjį jos mastą ir atsparumą, dažnai nematoma. Be to, daug problemų su kuriomis susiduriame, neįmanoma „išspręsti“ karta ir visiems laikams; jos yra neaiški netvarka kuria tikimės „ilgainiui suvaldyti“arba bent sukurti tokias sąlygas nuo kurių būtų visiems geriau. BMT1 rajoninio tinkliuko komandos nagrinėja visoms mokykloms būdingą problemą ,,Saugios aplinkos (akademinės, emocinės, socialinės) įtaka ugdymo(si) kokybei.

Šios problemos sprendimo pagrindas – siekis užtikrinti, kad šiandien kiekvienas mokinys turėtų aukštos kokybės mokymosi galimybę ir kad kiekvienas jaunas žmogus iš tiesų galėtų oriai, tikslingai ir turėdamas pasirinkimą „išeiti į gyvenimo sceną“. Mokyklų susitikime - seminare dalyvavo BMT respublikinių tinklų koordinatorė, lektorė-konsultantė Nijolė Šimkevičienė, kuri padėjo mokykloms įsivertinti pirmuosius iškeltos problemos sprendimo žingsnius, patarė ir nurodė tolimesnius sprendimo kelius. Planuojant veiklą naujiems metams nuspręsta skirti daugiau dėmesio atskiriems problemos nagrinėjimo aspektams, kviestis į pagalbą kompetentingus lektorius, problemų analizės specialistus.

Balbieriškio pagrindinės mokyklos, Besimokančiųjų mokyklų tinklų pradininkės rajone, idėjos, energija, strateginiai tikslai ir lyderystė – viskas įtraukiama į esamus planus ir bus toliau plėtojama kolegų iš tinkliuko mokyklų. Be jokių abejonių, šis dar besivystantis tinklas susiduria ir dar susidurs su daugybe problemų, tačiau mes nusprendėme susitelkti ties tomis savybėmis, kurios parodo, ką turime omenyje kalbėdami apie gilesnį bendradarbiavimą tinkluose. Šis tinklas tam padėjo konstruktyvius ir tvirtus pamatus. Džiaugiamės, kad tinkliukas turi tvirtą rajono švietimo, kultūros ir sporto skyriaus bei švietimo centro kuruojančių specialisčių L.Jančiukienės ir D.Buzienės palaikymą ir aktyvų dalyvavimą veiklose. Tarpmokyklinis bendradarbiavimas tinkluose gali daryti didelę įtaką mokinių mokymuisi ir ateities galimybėms, bet tik tuo atveju jeigu jis grįstas ne konkurencija, o nuoširdžiu bendradarbiavimu. Sekantis BMT1 rajoninio tinkliuko susitikimas įvyks Pakuonio pagrindinėje mokykloje. Čia bus aptarta kaip sekasi įgyvendinti išsikeltus uždavinius ugdymo(si) procese.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokytoja Reda Valančienė