author footer link can be edited or disabled only in full version

2009–2010 m.m.

Mokykloje lankėsi Prienų rajono savivaldybės administracijos atstovai

Šių metų sausio 14 dienos popietę į susitikimą su Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokytojais atvyko Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, mero pavaduotojas Kęstutis Palionis, administracijos direktorius Raimundas Markūnas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas ir Balbieriškio seniūnas, mokyklos tarybos pirmininkas Algis Marcinkevičius.

Rajono vadovams gerai žinomi mokyklos pasiekimai, vykdoma projektinė veikla, aktyvus dalyvavimas miestelio bendruomenės gyvenime. Žinomos ir didžiausios mokyklos problemos: nuolat mažėjantis mokinių skaičius klasėse, deficitinis ,,krepšelis“, todėl mažėjantis mokytojų darbo krūvis, kartu ir atlyginimai.

Kalbėdamasis su mokytojais meras tikėjosi išgirsti jų nuomonę, ragino išsakyti problemas susijusias ne tik su ugdymu, bet ir su buitimi bei kitais aktualiais gyvenimiškais klausimais. „Niekas už jus pačius geriau nepasakys, kokių turte problemų, ir niekas geriau už jus pačius jų neišspręs...

Mokyklos direktorius Stasys Valančius įvardino specifines problemas būdingas tik Balbieriškio mokyklai (mokykla ugdomąją veiklą vykdo 3 vienas nuo kito nutolusiuose pastatuose) todėl sumažinus aplinkai skirtą finansavimą bus sunku užtikrinti tinkamą pastatų priežiūrą, mažėjant komandiruotėms skirtų lėšų nebus tinkamai atsiskaitoma už mokytojų dalyvavimą įvairiuose projektuose ir respublikiniuose renginiuose. Nerimą kelia kompiuterinės technikos priežiūra, sporto salės ir ikimokyklinio ugdymo skyriaus sanitarinis stovis. Mokytojai aktyviai diskutavo ne tik ugdymo bet ir rūpimais buities klausimais. Savivaldybės atstovai stengėsi atsakyti į visus klausimus, išsklaidyti kai kurias abejones - deja geresnio rytojaus, kaip ir visoje šalyje sunkmečio metu, pažadėti negalėjo.

Gerai, kad galėjome betarpiškai pabendrauti su meru, pasikalbėti apie problemas, su kitais administracijos atstovais. Suprantame, kad lengva nebus, bet mūsų laukia tiesioginis darbas suteikti kuo daugiau meilės, šilumos ir žinių kiekvieną dieną į Balbieriškio mokyklą skubantiems ir mumis pasitikintiems mokiniams.

{akgallery}

Mokytoja Reda